Karuzelarz – Black Currant Brett Ale – Profesja & Karuzela

Karuzelarz to kooperacyjny dzikus.

Browary Profesja i Karuzela wspólnie uwarzyły bardzo fajnie zapowiadającego się dzikusa. Wiele razy piliśmy już piwa na dzikich drożdżach, ale dodatkowo połączenie brett’ów z owocami daje bardzo dobre efekty. Spodziewajcie się trunku o aromacie stajni i skóry  przełamanego czarną porzeczką. Karuzelarz ukaże się już wkrótce zarówno w wersji beczkowej jak i butelkowej.

Browar Karuzela został założony 2016 roku przez dwóch utytułowanych warszawskich piwowarów domowych: Arkadiusza Sucheckiego i Jacka „Staśka” Stachowskiego. Chłopaki mają bardzo oryginalny pomysł na image całego przedsięwzięcia „Mieszkamy na warszawskich Bielanach. Nazwy naszych piw nawiązują do różnych obszarów Bielan przez co chcemy przedstawić ciekawą historię dzielnicy”. W ofercie browaru znajdziecie trunki w nowofalowych amerykańskich stylach, ale także piwa klasyczne pochodzące z krajów o pięknej piwnej tradycji takich jak Anglia czy Belgia.

Dziki i owocowy – tak można krótko scharakteryzować najmłodszego członka naszej ekipy. Karuzelarz, bo o nim mowa, to nasze wspólne dzieło kooperacyjne z Browar Karuzela, premiera już wkrótce!!

Ekstrakt: 12° Plato

Alkohol: 5,1%

Źródło: https://www.facebook.com/BrowarProfesja/

Obraz: https://www.facebook.com/BrowarProfesja/

Artur Molenda

About Artur Molenda

Jestem założycielem serwisu polskicraft.pl, piwowarem domowym i członkiem PSPD. Pisuję głównie newsy i felietony, od czasu do czasu piwne recenzje. Jestem wielkim fanem najlepszych na świecie polskich piw rzemieślniczych. Moja pasja to muzyka (rock,metal) i sport.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *