Kominiarz American Extra Stout – Profesja

Kominiarz American Extra Stout to nowość przygotowana przez browar Profesja.

Browar Profesja, który zasłużenie wyrobił sobie całkiem mocną pozycję na polskim rynku piw rzemieślniczych dzięki kilku bardzo udanym produktom, promuje obecnie swoje najnowsze dzieło. Jest to Kominiarz – American Extra Stout, który będzie miał swoją premierę 15 stycznia o godzinie 19.00 w pubie 4Hops położonym we Wrocławiu przy ulicy Ofiar Oświęcimia 46. W trakcie trwania imprezy odbędzie się kilka konkursów niespodzianek, w których będzie można wygrać upominki ufundowane przez chłopaków z browaru.

Kominiarz to piwo, które jest mocniejszą wersją Smolarza, który miał swoją premierę 4 października 2014 roku i był trunkiem w stylu American Stout. Teraz będziecie mieli okazję spróbować American Extra Stoutu, czyli piwa o podobnym charakterze, ale z odpowiednio większą mocą i goryczką.

„Kominiarz …. to amerykańska wersja wyspiarskiego Foreign Extra Stout. Jest to piwo o umiarkowanym aromacie palonym z delikatną nutą kawy i gorzkiej czekolady. Piwo posiada mocną podbudowę słodową skontrowaną solidną goryczką pochodzącą od amerykańskich i brytyjskich chmieli. Można powiedzieć, że to „mocniejszy” brat Smolarza”.

Kominiarz American Extra Stout

Skład:

Słód: Pale Ale, Monachijski, Caramel Light, Carafa Special I, Czekoladowy, Black Czekoladowy żytni

Dodatki: Płatki owsiane, Płatki jęczmienne

Chmiele: Summit, Admiral

Drożdże: Ringwood Ale

Ekstrakt: 16%

Alkohol: 6,6%

IBU: 81

 

Źródło: http://www.browarprofesja.pl/

Obraz: http://www.browarprofesja.pl/

Artur Molenda

About Artur Molenda

Jestem założycielem serwisu polskicraft.pl, piwowarem domowym i członkiem PSPD. Pisuję głównie newsy i felietony, od czasu do czasu piwne recenzje. Jestem wielkim fanem najlepszych na świecie polskich piw rzemieślniczych. Moja pasja to muzyka (rock,metal) i sport.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *